Hundetræning i 2022

 

Forårstræning
Vi starter træning op igen søndag 24. april kl 10.00 – sted oplyses senere, og træner efterfølgende 7 søndage – (24/4, 1/5, 8/5, 22/5, 12/6, 19/6 og 26/6) I dette træningspas vil vi skifte imellem 2 terræner. Pris for medlemmer af Hillerød Jagtforening kr. 875 - for ikke medlem 1.100 som betales senest 14 dage før start på konto 5492 0000905148.

Som vanligt laver vi 3 hold. Minimum 4 deltagere, max 8 deltagere pr hold. Med afsæt i tilmeldingerne vil vi derfra lave holdets niveau, med en forventning om følgende 3 niveauinddelinger.

Hvalpehold 3-6/8 mdr.
Handler om motivation og kontakt til din hund, samt opstart af lettere lydighed. Alt afhængig af hvor gammel hvalpen er, og hvad den kan holde til. Holdet her sigter efter at opnå en grundlæggende og basal lydighed hos hunden samt en søgen kontakt til føre.

På dette hold kan placebord medbringes hvis du har et.

Begynderklasse / Unghund.
Lydighedstræning, gå heal, indkald, respekt for andre hunde samt mennesker. Herudover vil vi introducere snævert søg, markeringer, afleveringer, og korte dirigeringer. Vi arbejder ud fra det niveau som den enkelte hund ligger på, og der vil på dette hold blive taget fat i ønskede temaer.

Træningen vil tag afsæt i en ung hund der har brug for både lydighed, men er klar til start på jagttræningen.

Åben klasse / Apporteringstræning.
Dette hold forudsætter god lydighed, da ingen planlagt lydighedstræning vil forekomme på dette hold. Grundelementer som snævert søg, korte markeringer og relativt korte dirigeringer er en forudsætning for at kunne følge dette hold.

Vi vil her arbejde i svært terræn og arbejde på at gøre dirigerings- og markeringsdistancerne længere, og med terrænskifte. Vi vil arbejde med elementer der er relevante for Danmarks Jægerforbuds apporteringsprøve. Dvs. markering dobbeltmarkeringer, dirigering, søg, skud og vand. Der vil være koldt vildt ved et par af træningerne.
Det ønskede mål er at hunden vil kunne stille til en apporteringsprøve i Danmarks Jægerforbunds regi i løbet af efteråret.

For alle 3 hold vil vi den første gang starte op med lidt fælles almindelig lydighedstræning. Dels for at få ro på alle hundene og dels for at få dem socialiseret ind i deres nye træningsrammer. Selvfølgelig under hensyntagende til hundens alder.

Vores grundlæggende træningsmetoder er positiv træning, med opbygning af opgaverne over flere træningspas. Vi har derfor en forventning om at hundeførerne træner imellem hvert møde, og er klar på at fortsætte hvor vi slap sidst.

Tilmelding.
Ved tilmelding på mail, og kun mail skal der oplyses hundeførers navn, hundens navn og alder og rase. Mailadresse og tlf. nr. samt medlemsnummer hvis du er medlem af HJ.

Ved første træning skal sundhedsbog fremvises. Er hunden ikke vaccineret som den skal være vil den blive afvist for træning. Hvalpe skal være færdigvaccineret.

Tilmelding til:
Lonni Grønvall
Mail Lonni.Gronvall@gmail.com
tlf 28 28 81 88 

 © 2022 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/